Blik naar de toekomst

Mijn toenmalige werkgever ging failliet. Ik had er 27 jaar gewerkt. Daar ga je dan! Een (emotionele) duikvlucht naar beneden met alleen maar vragen.

Wat wil je, wat kun je? De grafische sector, mijn werkterrein, heeft mij goed opgevangen. Zo kreeg ik een jaar lang ondersteuning en begeleiding. Toen dat ten einde liep kwam toevallig Werk voor Elkaar op mijn pad. Dat was echt wat voor mij!

Stil zitten bij Werk voor Elkaar is er niet bij. Het project is een boeiend proces waar ik met plezier veel tijd aan heb besteed. Ik heb bewust mijn nek ver uitgestoken door onder meer de rol van projectleider te kiezen: op die manier kon ik het meeste leren.

De intensieve maanden hebben me veel energie gegeven. Werk voor Elkaar laat talenten zien waarvan je niet wist dat je ze had! Mijn netwerk heb ik goed uit kunnen bouwen. Met een brede blik kijk ik nu naar de arbeidsmarkt; ik sta ook open voor werk anders dan in de grafische sector. Tot die tijd blijf ik in beweging met zeer divers vrijwilligerswerk.

Hans Danneleit, projectleider Werk voor Elkaar-Oldenzaal

Vergelijkbare artikelen