Dit is een mogelijkheid om aan de slag te komen

Nu onze kinderen (bijna) het huis uit zijn en hun eigen weg gaan, wil ik weer aan de slag met een andere uitdaging. Daarbij verdien ik ook graag weer zelf mijn inkomen. Dat heb ik voor de komst van de kinderen jarenlang gedaan als medewerker personeelszaken en rechtspositie Onderwijs bij de Gemeenten ’s-Hertogenbosch en Purmerend.

Om weer terug te komen op de arbeidsmarkt, begon ik in 2008 een opleiding voor secretaresse. Na mijn examen is de markt in elkaar gestort. Het is het mij nog niet gelukt om betaald werk te krijgen, maar werk momenteel als vrijwilliger voor Humanitas.

Door Werk voor Elkaar heb ik mezelf de juiste vragen gesteld. Met de antwoorden ben ik serieus begonnen met netwerken; met naar buiten treden. Zo zet ik Facebook breder in en ben ik nu ook te vinden op LinkedIn. Daarop staan duidelijk mijn vaardigheden omschreven zodat een werkgever weet wat ik voor hem zou kunnen betekenen. Ook bracht Werk voor Elkaar mij op het idee om eventueel een eigen onderneming te starten.

Greetje Lillo, deelneemster project ’s-Hertogenbosch

Vergelijkbare artikelen