Kom op voor jezelf

Voor deelname aan Werk voor Elkaar is je volle aandacht en inzet nodig: dan valt er veel te halen én te brengen. Het geeft voldoening om samen aan de slag te gaan. Met name die actieve aanpak spreekt mij zeer aan: je bent in feite weer even aan het werk. Dat geeft energie, zelfvertrouwen en ook passie.

Als projectbegeleider heb ik Werk voor Elkaar nog eens extra weten te benutten. In die rol spreek je immers weer andere vaardigheden aan. Bijvoorbeeld je capaciteiten bij de begeleiding van het groepsproces en bij presentaties. In jezelf presenteren moet je niet te bescheiden zijn. Onder meer door de gesprekken in de groep en de presentaties weet ik me nu beter te profileren. Een belangrijk aspect van Werk voor Elkaar is de aandacht voor netwerken. Daarbij kun je mensen best vragen om een gunst en daarbij voorwaarden stellen. Anders gezegd: kom op voor jezelf. Daar is zelfversterking voor nodig en dat haalt de projectgroep bij je naar boven.
Voorheen was mijn functie teamleider voor jong- en oud dementerende. Sinds Werk voor Elkaar is mijn zoekvraag naar werk breder geworden. Met mijn achtergrond heb ik immers competenties in huis die voor meer beroepen nodig zijn. Ik zie nu mogelijkheden in ook andere functies.

Eric van Kenemade, projectbegeleider Werk voor Elkaar Eindhoven

Vergelijkbare artikelen