Nieuws

Amerikaanse armoedebestrijding rukt op in Nederland

Het enthousiasme over Mobility Mentoring bij de gemeenten en hulpinstanties komt voort uit frustratie over de huidige uitgangspunten voor sociaal beleid: zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid. Dat beleid boekt geen blijvend resultaat. Lees het artikel in NOS.nl

Werkloze oudere moet op één

Een nieuw kabinet moet haast maken met rigoureuze maatregelen tegen de ouderenwerkloosheid. Gisteren liet het Centraal Bureau voor de Statistiek al weten dat de ouderenwerkloosheid vorige maand na een jaar van forse daling is gestegen. Lees het artikel in de Telegraaf.

Werkzoekende vergrijst

Het komende kabinet mag niet treuzelen met het aan een baan helpen van de 80.000 langdurig werkloze ouderen van ons land. Volgens arbeidsmarktdeskundigen moeten scholing, ontslagrecht en loondoorbetaling bij ziekte daarvoor op de schop. Lees het artikel in de Telegraaf.

Vooroordelen houden ouderen werkloos

Werkloze 50-plussers zijn nog altijd een probleemgroep op de arbeidsmarkt. Veel ouderen komen ondanks de aantrekkende economie moeilijk aan een baan en verdwijnen steeds vaker in de bijstand. Een oplossing lijkt ver weg. Lees het artikel in de Telegraaf.

Vijftien jaar hetzelfde werk is niet meer van deze tijd

Een studie kiezen die je klaarstoomt voor een carrière voor de rest van je leven, is verleden tijd. De arbeidsmarkt verandert razendsnel door technologische ontwikkelingen, waardoor banen verdwijnen of veranderen. Zie het bericht van Nieuwsuur.