Project Eindhoven 2016

Seminar: Jeugd en het Werk in de Toekomst!

Projectleden zijn op zoek gegaan naar onderwerpen die leven bij de regionale bedrijven. Dat resulteerde in de vraag “Hoe ziet de werkende wereld er in 2025 uit?” Welke verwachtingen hebben jongeren en studenten van een toekomstig werkgever? Met deze vraag is door de projectleden een seminar georganiseerd “Jeugd en het Werk in de Toekomst”. Voorafgaand is een enquête verspreid om inzicht te verwerven met betrekking tot de wensen en verwachtingen van jongeren, onderwijs en werkgevers in relatie tot het werken in de toekomst.

Mooie locatie
De locatie was Conferentiecentrum Eindhoven op het prachtige Glorieuxpark waar gasten getrakteerd werden op een afwisselend en boeiend programma.
Het programma bood de gasten alle gelegenheid met elkaar en de werkzoekenden te sparren en te netwerken.
Lopende het project is er door deelnemers hard gewerkt aan hun persoonlijk ontwikkelplan en in samenwerking met bedrijven en opleidingsinstituten een interessant en goed bezocht seminar georganiseerd.

MEDIA

Beleef het seminar “Jeugd en het werk in de toekomst!”

Netwerkborrel
Eind januari hebben we het project Werk voor Elkaar te Eindhoven afgerond met een netwerkborrel. Het was prettig om onder het genot van een hapje en een drankje de laatste ervaringen uit te wisselen en nieuwe opgedane connecties te delen.

“Het was heel prettig om op deze manier van elkaar te leren en samen gedurende een half jaar te werken aan een mooie werk-toekomst,” reactie van een deelnemer.

“Wij zijn er trots op om deel te mogen nemen aan dit project. Het helpt ons om in deze fase van ons werkzame leven nieuwe kansen te creëren en ons daadwerkelijk te ontwikkelen op meerdere niveaus,” schrijven twee deelnemers.

Seminar  5 november 2015. “Jeugd en het Werk in de Toekomst”. Locatie seminar Conferentiecentrum Eindhoven. Sprekers Maurice Klaassens (Manager Employer Branding at Daf Trucks NV), Alexander Steegh (Directeur DMW Groep). Discussieleider Jeroen Smits (Managing Director STIMS Media Group, Presentator). Panelleden Daan Greven ( Directeur Fontys Hogeschool Financieel Management), Hank Oosterbaan (Global senior manager labor market communications bij ASML), Elvira Koolen (student Technische Natuurkunde aan de TU/e), Harm van Deuren (Directeur Horecabier.nl en Bierfabriek).

Project Eindhoven is mede mogelijk gemaakt dankzij: de gemeente Eindhoven, het bedrijfsleven, scholen en opleidingsinstituten.

Vergelijkbare artikelen