Project Eindhoven 2018

Succesvolle afronding

Het project Werk voor Elkaar te Eindhoven is succesvol afgerond.
Acht maanden na aanvang van het project heeft ruim 65% van de deelnemers betaald werk gevonden.
De ondernemende zoektocht en de intensieve samenwerking heeft voor menigeen al geresulteerd in een betaalde baan of een opleiding met baangarantie.
Tijdens de wekelijkse bijeenkomsten van januari tot en met september is er door deelnemers hard gewerkt aan allerlei thema’s rondom persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast hebben zij bedrijven bezocht en seminars bijgewoond.

Woensdag 4 juli presenteerde de projectgroep van Werk voor Elkaar een seminar “Kijk op talenten!” voor werkgevers. De sprekers waren boeiend, inspirerend en op de praktijk gericht. De locatie was Conferentiecentrum Eindhoven, een kleine oase in het hart van Eindhoven.
Het thema van het seminar was om bedrijven en instellingen op een andere wijze naar talenten te laten kijken zodat zij vacatures beter ingevuld kunnen krijgen. Dat is gelukt!

Dagvoorzitter Lilian Stoop heette iedereen welkom en introduceerde de gastsprekers.
De eerst spreker was Marc van der Meer (Hoogleraar Onderwijsarbeidsmarkt, auteur van ‘Toerusten en Innoveren’ van BrabantAdvies en lid van SER Brabant). Hij gaf zijn visie over het bieden van perspectieven voor mensen die werk zoeken, waardoor vacatures ingevuld kunnen worden. Zoals via een loopbaan-APK voor iedereen, onzichtbare talenten worden zichtbaar, en het belang van de ontwikkeling van persoonlijke leer-werkroutes.
Twee gastsprekers, Jordie Sparidaans (Opleidingsadviseur Randstad Vakschool Techniek) en Xandra Haas (Social Controller Mens, Werk en Organisatieontwikkeling van Vitalis WoonZorg Groep), belichtten het thema vanuit hun eigen achtergrond en met soms verrassende ervaringen uit de praktijk.
Daarna was het woord aan het Reizende Circus. Op een spontane en confronterende wijze zorgden zij voor een levendige en directe verbinding tussen de gasten en sprekers.

De vier presentatietafels met informatie over Tweekracht, Randstad, Vitalis en Werk voor Elkaar werden druk bezocht door gasten.

De afsluiting van deze geslaagde middag was een borrel waar de sprekers, gasten en projectgroep gelegenheid hadden om, onder het genot van een hapje en een drankje, verder te praten over het thema en om te netwerken.

Beeldimpressie van het seminar zie “Kijk op talenten!”

Tot slot willen we alle mensen, organisaties en bedrijven die er aan hebben bijgedragen dat het seminar mogelijk werd, hartelijk danken.

De initiatiefnemers
De leden van de projectgroep van Werk voor Elkaar Eindhoven hebben deze middag georganiseerd. Zij hebben hun ervaringen, talenten en capaciteiten ingezet en het seminar ‘Kijk op talenten!’ tot stand gebracht.

Cecilia Ferretti
Werk voor Elkaar-Eindhoven

Vergelijkbare artikelen