Project ‘s-Hertogenbosch

Ondernemen als Jeroen Bosch

Uit het project te Den Bosch zijn veel leringen getrokken, waaronder het toepassen van gesprekstechnieken. Dat heeft de leden geen windeieren gelegd. Een aantal van hen heeft nu werk in de regio Den Bosch.

Zeven hoofdzonden
Een onderdeel van het project was de organisatie van een evenement. Centraal stond het schilderij De Zeven Hoofdzonde van Jeroen Bosch, voormalig inwoner van ’s-Hertogenbosch. Daar gingen een gedegen voorbereiding aan vooraf, waaronder een bezoek aan het Jeroen Bosch Huis. Het inspirerende evenement op 4 september 2014 trok circa zestig ondernemers.

Inspirerende stellingen
Bij binnenkomst kregen de bezoekers een fraaie kaart met daarop zeven stellingen, gerelateerd aan de zeven hoofdzonden. De stelling ‘Sociale media is communicatieprostitutie’ riep tegengestelde reacties op. De meeste bezoekers onderschreven de stelling ‘Werknemers moeten net zo gedreven zijn als ik’.

Sprankelend evenement
Discussieleider Laurens van Voorst liet de middag sprankelen. Gewiekst koppelde hij de verhalen aan elkaar van de forumleden, vertegenwoordigers uit de overheid en het onderwijs en twee ondernemers. ‘De werkzoekenden in deze zaal zitten niet bij de pakken neer,’ was het algemene compliment van het forum.

Streven naar banengroei
Bezoeker Jan Hoskam, wethouder Den Bosch Economische Zaken, onderschrijft het belang van ondernemerschap en ziet lichtpunten. Zo streeft ‘s-Hertogenbosch naar de groei van 93.000 naar 100.000 banen: een zeer positief bericht voor de projectdeelnemers. Bij de meeste onder hen zat de stemming er toch al goed in: zij vonden werk, mede dankzij Werk voor Elkaar.

Bron: verslag Karin Mooren, deelnemer Werk voor Elkaar ’s-Hertogenbosch
Foto’s: Wim van Helvoirt, deelnemer Werk voor Elkaar ‘s-Hertogenbosch

Website
Bekijk de website van evenement ’s-Hertogenbosch en de profielen van de deelnemers.

MEDIA
Lees hier de presentatie van dr. Frank Bosman over de zeven hoofdzonden.

Evenement Donderdag 4 september 2014 ‘Ondernemen als Jeroen Bosch, eigenzinnig in een turbulente samenleving’ Locatie wekelijkse bijeenkomsten Weener XL, werk- en ontwikkelbedrijf gemeente ‘s-Hertogenbosch Locatie evenement Kantoor vastgoedontwikkelaar Heijmans NV Rosmalen Sprekers Dr. Frank Bosman (katholiek cultuurtheoloog) Coen Free (voormalig directeur en bestuursvoorzitter van het Koning Willem I College) Jacques Hendrikx (innovatief ondernemer) Dr. Hans Jeekel (Rijkswaterstaat) Tineke Kanters (mede-eigenaar/directeur IPV Opleiding & Training) Laurens van Voorst (copywriter, publicist, spreker, moderator en eigenaar-directeur communicatiebureau Sprinkels) Sponsoren Project ‘s-Hertogenbosch is mede mogelijk gemaakt dankzij gemeente ’s-Hertogenbosch en meerdere lokale partners, Stichting Start Foundation en het VSBfonds.

Vergelijkbare artikelen