Project Tilburg

Bijzondernemen 2013

Samenwerking met gemeente
Alle projecten van Werk voor Elkaar zoeken naar verbinding met regionale werkgevers. Maar hoe krijg je bedrijven naar je evenement? De leden van Project Tilburg combineerden de presentatie van hun zelfgemaakte business magazine Fier met een bijzondere mededeling van de gemeente Tilburg aan het bedrijfsleven.

Stimuleringsfonds Midden-Brabant
Aandachtstrekker van het seminar ‘Bijzondernemen 2013’ betrof een nieuw stimuleringsfonds voor ondernemers in Midden Brabant. Hierbij worden werkgevers uitgenodigd om onder meer 50-plussers in dienst te nemen. Hierbij biedt de gemeente een eenmalige financiële ondersteuning. Het stimuleringsfonds is op het seminar toegelicht door Anja Willems, beleidsmedewerker van de gemeente Tilburg.

Zelfgemaakt magazine
De werkgevers konden in feite direct een keuze maken uit een aantal gemotiveerde werkzoekenden. Die brachten hun kennis en kunde onder de aandacht met het business magazine ‘Fier’. De interviews, de foto’s en het ontwerp van het blad zijn gemaakt door de projectleden. Ze staan ook zelf in het blad met een testimonial en een foto.

Eigenzinnige manier van zakendoen
Het business magazine, een eenmalige uitgave, is een bloemlezing met positieve verhalen over zakendoen in moeilijke tijden. De geportretteerde organisaties hebben een eigenzinnige filosofie. Zo werkt tapijttegelfabrikant alleen nog maar volgens het principe cradle to cradle. Kiek Boelaars runt een sportschool exclusief voor vrouwen. En ondernemer Jan Melis blaast met zijn gieterij het klassieke ambacht weer nieuw leven in.

MEDIA
Business magazine Fier

Bijeenkomst Woensdag 16 mei en woensdag 23 mei 2013. ‘Bijzondernemen 2013’, productie businessmagazine Fier, deelname jaarlijkse Grote Brabantse Netwerkmeeting. Locatie bijeenkomsten projectleden multifunctionele centrum ‘Het Spoor’. Locatie evenement Clarissenklooster, Tilburg. Sprekers Marc Stakenburg (voorzitter van de dag,  adiopresentator), Jan Melis (ondernemer en ex-politicus), Anja Willems (beleidsmedewerker gemeente Tilburg). Sponsoren Project Tilburg is mede mogelijk gemaakt dankzij de gemeente Tilburg en meerdere lokale partners, Start Foundation en het VSBfonds.

Vergelijkbare artikelen