Via Werk voor Elkaar heb ik een baan

Ook ik werd ongewildEllen vd Berg werkzoekend. Maar ik begaf mij strijdbaar op het pad der sollicitanten! De weg lag immers open. 

Als voormalig directiesecretaresse heb ik veel te bieden. Maar ik stond ook klaar voor een carrièreswitch. Daarom begon ik een loopbaantraject, solliciteerde me ondertussen een slag in de rondte en bezocht open dagen om me te oriënteren op een studie. Mijn keuze was een baan in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Maar een baan in de GGZ als begeleider van cliënten leek ver weg. Daarvoor ontbrak het mij aan ervaring en opleiding. Een studie was uitgesloten: vier jaar leven van een minimumloon met een gezin vond ik financieel niet haalbaar.

Toevallig hoorde ik van Werk voor Elkaar dat een project had in mijn regio. Daar trof ik lotgenoten met totaal andere achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Dan ervaar je pas hoe moeilijk het is om kleur en vorm te geven aan een gemeenschappelijk doel! De deelnemers kregen allemaal een podium om hun visies, perspectieven en ervaringen te delen. Hierdoor ontstonden mooie ideeën. We gingen actief aan de slag met een persoonlijk profiel, sollicitaties en met het groepsproces. Mijn netwerk werd groter en ik kreeg waardevolle contacten in de groep. De groep was veilig voor deelnemers die het moeilijk vonden om te presenteren. Vooral de feedback aan mensen bij hun presentatie vond ik waardevol en leerzaam. Na vijf maanden Werk voor Elkaar vond ik een baan op een zorgboerderij voor cliënten met een hulpvraag. Sindsdien ben ik secretarieel medewerker én begeleider van cliënten.

Ellen, deelnemer Werk voor Elkaar Zeist 

Vergelijkbare artikelen