Zo komen 60-plussers ook aan een baan

Het gaat goed met de 50-plussers op de arbeidsmarkt. Dat wil zeggen: met de 50- tot 60-jarigen op de arbeidsmarkt. Onder 60-plussers ligt de werkloosheid nu zelfs nog hoger dan voor het uitbreken van de economische crisis.
Die stijging is deels te wijten aan het verdwijnen van vroegpensioen, maar werkloze 60-plussers pakken de zoektocht naar een baan ook niet altijd even handig aan, klinkt het onder loopbaancoaches. Zij geven tips.

Een baan zoeken werkt voor ouderen nét even anders
26 januari 2019 / Telegraaf Financieel

Lotgenoten
Iedere oudere die zich bij het UWV meldt krijgt het zo ongeveer direct te horen: op hogere leeftijd heeft het bijna geen zin om cv’s en brieven op te sturen – een baan vind je door te netwerken! „Maar ga dan niet praten met lotgenoten”, zegt Anne-Marije Buckens, directeur bij het Arnhemse loopbaancentrum 50 Company. „Je moet werkgevers juist opzoeken – die kunnen jou aan werk helpen. En praat dan niet over wat je de afgelopen 36 jaar heel goed kon, maar wat je voor die nieuwe werkgever kunt betekenen.”
Sociaal doen
Een netwerk opbouwen doe je tegenwoordig ook, en misschien wel vooral, online. Natuurlijk is er LinkedIn, hét online zakelijke netwerk. Je bekwamen in sociale media, zeker het opbouwen van een profiel op LinkedIn, is lastig. Maar het loont absoluut, zegt Tineke Hooijsma, loopbaancoach te Sneek. „Vraag gerust aan iemand die er bekender mee is, zoals je zoon of dochter, om je met LinkedIn te helpen. Breng je netwerk in kaart: wie kent wie, hoe kom je met de juiste personen in contact? Dan weet je dat er een vacature komt vóórdat die officieel open staat.” En LinkedIn is ook niet alles, voegt Hooijsma nog toe. „Op Facebook staan ook banen.”
Nieuwe stijl
Je concentreren op je toekomst in plaats van op wat je vroeger bereikt hebt, kan ook op je cv, zegt Paul Hirschel, loopbaanprofessional in Rotterdam. Werkzoekende 60-plussers moeten werken aan een ’cv nieuwe stijl’, zegt Hirschel. „Een pro-actief cv, waarop je aantoont waar jíj naar zoekt, en waarom jij de juiste kandidaat bent voor de functie. Zo’n cv is bijna een motivatiebrief.”
Nadruk
Op je cv, op LinkedIn, in gesprekken met potentiële werkgevers: overal loont het om positief te zijn. „Onderzoek je kwaliteiten”, maant Hooijsma. „En ook al is je ervaring beperkt, je kunt altijd nog de nadruk leggen, zeker op je LinkedIn-profiel, op de zaken waar je blij van wordt, op wat jou kenmerkt. Klagen helpt in elk geval niet.”
Kruiwagens
Vergeet je netwerk niet, is ook de gouden tip van Hirschel. En met name: onderschat je netwerk niet. „Mensen vinden het leuk om anderen te helpen, en je hebt er geen weet van wie je allemaal kunnen helpen. Ook je veel jongere neef die net aan zijn eerste baan begint, kan je helpen met zoeken naar werk.” En vraag niet direct een baan, maar netwerk indirect. „Vraag om hulp, of om tips in je vakgebied.”
Stervend beroep
De baan die je jarenlang hebt gehad, is mogelijk niet de baan waar je als werkloze naar op zoek moet. „Talloze banen verdwijnen, ook in de laatste jaren voor je pensioen”, zegt Buckens. Haar tip is om niet te zoeken naar ongeveer dezelfde functietitel, maar naar werk waar je de vaardigheden voor hebt. „Door dat ’ontlabelen’ krijgen mensen een totaal andere baan”, vertelt ze. Haar meest in het oog springende voorbeeld? „De man die na 36 jaar op de ict-afdeling van Rabobank bij een technisch installateur aan de slag ging als werkvoorbereider.”

Vergelijkbare artikelen