Zoeken naar een baan is hard werken

Loes LucassenWat heeft een bedrijf waar je graag voor wilt werken nodig aan menskracht? Met dié vraag voor ogen ben ik in een nieuwe baan gerold.

En van de zoektocht naar een baan kun je veel leren, is mijn ervaring. Daar sluit de aanpak van Werk voor Elkaar op aan. Achterover leunen is er niet bij: je hebt 100% inzet nodig. Samen met anderen werken aan concrete resultaten geeft een enorme boost. Ik kan het aanbevelen!

Tot twee jaar terug was ik manager operations bij een uitgever. Opnieuw solliciteren naar een managementfunctie bood weinig mogelijkheden; bedrijven functioneren steeds vaker met zelfsturende teams en rekenen op de eigen verantwoordelijkheid van medewerkers. Veel banen verdwijnen; daar komen andere kansen voor in de plaats. Met die wetenschap ben ik binnen Werk voor Elkaar aan de slag gegaan.

Als sollicitant moet je jezelf steeds opnieuw bewijzen. Dat vraagt een krachtige presentatie en een positieve instelling. De vaak wat bescheiden houding van generaties boven de veertig jaar helpt daar niet aan mee. Maar met onze ervaring hebben we een werkgever veel te bieden. Daar mogen we met recht trots op zijn.

Werk voor Elkaar heeft me met de neus op de feiten gedrukt. Opmerkingen en stellingen van anderen hebben mij geholpen om sterk te worden in mijn presentatie. Zo kon ik naar buiten treden als projectbegeleider van Werk voor Elkaar bij BNR-radio en werd ik als ervaringsdeskundige uitgenodigd voor een debat in de Tweede Kamer om oplossingen aan te dragen voor het werkeloosheidsprobleem in Nederland.

Het is belangrijk om je open te stellen voor de positie van de werkgever. ‘Wat heeft een bedrijf waar je graag voor wilt werken nodig aan menskracht? In mijn nieuwe functie ben ik werkzaam als office manager voor een trainings- en coaching bureau; een werkgever die doelen en resultaten nastreeft die overeenkomen met mijn belangstelling, werkervaring en kennis. Dit bedrijf koos bewust voor een ervaren kracht. Aan allebei de kanten benutten we groei- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Loes Lucassen, projectbegeleider Werk voor Elkaar Eindhoven

Vergelijkbare artikelen