Project Zuid-Limburg

People-Passion-Profit, de winst van het nieuwe ondernemen

Ontmoeten
‘Van een brief met cv moet je het niet hebben. Je moet de werkgever in de ogen kunnen kijken: dán ziet hij hoe gedreven je bent,’ zegt Paul Heffels, deelnemer aan project Zuid-Limburg. Hoe kunnen we die werkgever dan ontmoeten? Die vraag hielden de projectleden tegen het licht.

Vragen van bedrijven
Project Zuid-Limburg is op zoek gegaan naar onderwerpen die leven bij de regionale bedrijven. Dat resulteerde in een seminar met een nieuwe kijk op ondernemen. De gastsprekers gaven antwoorden op vragen als: Hoe maak je je bedrijf klaar voor de toekomst? Hoe haal je het meeste rendement uit je medewerkers? Hoe kun je resultaatgericht ondernemen?

Mooie locatie
Het seminar is bezocht door ruim zestig vertegenwoordigers van bedrijven, instellingen en gemeentes. Het programma bood de regionale bedrijven alle gelegenheid met elkaar en de werkzoekenden te netwerken. De pittige opkomst was mede te danken aan de mooie historische locatie. Op een plek als Kasteel Vaeshartelt in Maastricht wil je graag zijn en gezien worden.

Bruggenbouwers
Contact leggen met anderen werd zo makkelijk mogelijk gemaakt. Bruggenbouwers waren onder meer de artiesten van het Reizend Circus. Heffels: ‘De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de bedrijven niet allemaal vacatures in de aanbieding hadden. Maar ze stelden wel stuk voor stuk hun eigen netwerk open voor de werkzoekenden.’

Seminar Dinsdag 10 mei 2012. ‘People-Passion-Profit, de winst van het nieuwe ondernemen’. Locatie bijeenkomsten projectleden en evenement Kasteel Vaeshartelt, Maastricht. Sprekers Anita van Gils (professor Universiteit Maastricht), Ton Geurts (adviseur innovatiecentrum Syntens), Petro Hameleers (ondernemer fitness). Project Zuid-limburg is mede mogelijk gemaakt dankzij: Kasteel Vaeshartelt Maastricht, gemeenten uit de regio, Start Foundation VSBfonds.

Vergelijkbare artikelen