Project Zwolle

Groei met Social Media

Sociale media
De sociale media bepalen al enige tijd de orde van de dag. In hoeverre zijn de deelnemers van project Zwolle bekend met dit fenomeen? En kent het midden- en kleinbedrijf in hun regio al het klappen van de zweep?

Status quo MKB
De projectleden deden onderzoek naar de inzet van sociale media door het MKB-Zwolle. Wat bleek. Anno 2012 wist het merendeel van de bedrijven de online platformen nog niet of niet voldoende te benutten. Daarop organiseerde project Zwolle een grootschalig seminar over dit onderwerp, in samenwerking met een aantal deskundigen in sociale media.

Tijd tegen?
‘Sociale media is een nieuwe manier van de boer opgaan,’ zegt Freek Aberzon, deelnemer van project Zwolle. ‘Dat geldt ook voor het project Werk voor Elkaar. We gebruiken onze kracht en positivisme. Natuurlijk hebben we de tijd tegen. Maar juist daarom vinden we het belangrijk om op een creatieve manier in het arbeidsproces te komen.’

Volle agenda’s
Aberzon: ‘Aan welke zaken hebben werkgevers behoeften waaraan wij kunnen voldoen? En wat kunnen wij voor werkgevers organiseren? Dat zijn de lastige vragen die onze projectgroep zich heeft gesteld. Werkgevers hebben volle agenda’s. En we willen ze als mens ontmoeten en niet als een zielige werkzoekende. Daar sloten de beurzen prima op aan. Zo ook het seminar dat in samenwerking met deskundige partijen op poten is gezet.’

MEDIA
Bekijk dit artikel voor een impressie van het seminar.
Bekijk hier de presentatie van de deelnemers.

Seminar Maandag 14 mei, donderdag 8 maart 2012. ‘Groei met Social Media’, deelname aan People’s Business Zwolle en Business Vakdagen Hardenberg. Locatie bijeenkomsten projectleden Wijkcentrum Holtenbroek. Locatie evenement Regardz / Nieuwe Buitensociëteit Zwolle. Sprekers Jos Veldwijk (social media specialist), Frank Westerink (accountmanager van  egolius ICT Kenniscentrum). Project Zwolle is mede mogelijk gemaakt dankzij Aegolius ICT-Kenniscentrum, VeldMerk Social Media, Regardz/Nieuwe Buitensociëteit, Onderneemkracht, PBN Music & Events, Styling & Matching, The WE Company, WM Veenstra Druk-Print-Sign, Start Foundation en VSBfonds.

Vergelijkbare artikelen